Lehed

teisipäev, 10. mai 2011

Kohupiimane kalkunipirukas


Tegin eile õhtusöögiks mõnusat soolast pirukat. Idee tekkis poes käigu pealt. Maitses väga hea! 

Põhi:

100 g margariini
150 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
soola, suhkrut

Täidis:
3-4 kartulit
15 g võid
veidi piima
soola, pipart (maitse järgi)
450 g hakitud kalkuni kintsuliha
1 muna
päikesekuivatatud tomatit

Katteks:
100 g riivjuustu
200 g talukohupiima koorega (Nopri)
2 muna

Põhja jaoks sega jahu ja küpsetuspulber omavahel. Lisa veidike soola ja suhkrut. Haki juurde rasvaine ja näpi need ained purutaoliseks massiks. Lisa vett ning sõtku kätega ühtlaseks taignaks. Suru taigen võitatud ümargusse pirukavormi (läbimõõduga 24 cm) ning tõsta külmkappi seniks, kuni ahi soojeneb. Eelküpseta 175 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) 10 minutit.

Täidise jaoks keeda kartulid soolvees pehmeks, lisa või ja sool ning tambi pudruks (kartulipudru võib ka juba varem valmis teha või kasutada näiteks eelmisest päevast alles jäänud putru). Samal ajal pruunista ka hakitud kalkuni kintsuliha (maitsesta veidikese soola ja pipraga).  Haki päikesekuivatatud tomatid peenemaks. Sega kõik täidise ained omavahel ning tõsta eelküpsetatud põhjale. Seejärel puista peale juustu. Sega omavahel kohupiim ja munad ning vala kõige peale.

Küpseta 175 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) veel 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar