Lehed

teisipäev, 10. mai 2011

Lihapallid tomatikastmes


Üks kerge ja kiire argiõhturoog.


Lihapallid:
400 g hakkliha
peotäis riivsaia
1 dl piima
2 spl majoneesi
2 muna
soola
maitseaineid

Tomatikaste:
~300 g tomatipastat (või purustatud tomateid)
1 küüslaugu küüs
100 ml kohvikoort
0,5 tl soola
1 spl suhkrut

Puista riivsai kaussi ja vala peale 1 dl piima. Lase riivsaial paisuda. Lisa kaussi hakkliha, 2 muna, 2 spl majoneesi ja maitseaineid (lihamaitseaine, hakkliha-, kotleti maitseaine vms). Sega korralikult. Tee käed niiskeks ja veereta peopesade vahel hakklihast pallid. Kuumuta pannil õli ning pruunista lihapallid. Tõsta lihapllid kõrvale.

Tomatikastme jaoks kuumuta pannil õli, puhasta küüslauk ja riivi pannile ning kuumuta kergelt läbi. Lisa tomatipasta ja kohvikoor. Lase keema. Maitsesta soola ja suhkruga. Lisa lihapallid ja hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit ehk seni, kuni spagetid valmis saavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar