Lehed

laupäev, 27. märts 2010

Muffinid kohupiimaga


Kolasin taas netiavarustes, et leida mingit väga lihtsat kuid head muffini retsepti. Ja leidsingi. Ka need muffinid on juba mitmeid kordi valminud ja ma ei väsi neist vist niipea:) Retsept oli algselt riccotaga, aga asendasin selle kohupiimaga...

Vaja läheb:
2 muna
100 g suhkrut
100g võid
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g kohupiima

Vahustasin munad suhkruga. Segasin juurde jahtunud sulavõi. Segasin omavahel jahu ja küpsetuspulbri ning sõelusin muna-või segule. Lisasin kohupiima ja segasin korralikult läbi. Jaotasin taigna muffinivormidesse (silusin pealt niiskete sõrmedega ühtlasemaks) ja küpsetasin 200 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 20 minutit. Maitsevad väga hästi jahtunult! Ja piimaga!

26 kommentaari:

  1. Tore, et need siit leidsin. Neid küpsetan kindlasti pühadelauale ja kaunistan vastavalt munadepühale :D
    Lissu

    VastaKustuta
  2. anna siis teada ,kuidas tulid:) minul on need igatahes hetke lemmikud...need on nii kiireslt laualt kadunud, et pole kaunistamiseni veel jõudnud:D

    VastaKustuta
  3. suurepärased... Kuna mina hoian vormi , aga tuli selline ise muffinite vastu , tegin natukene omamoodi ( asendasin tavali. suhkrut fariiniks, ja jahud 3 sorti , kaera50g, odra10g ja nisu100g) ja tuli ka väga häää...
    ma teen neid veel ja veel, tänud sulle! Kerge ja kiiresti ning maitse nagu ütlesin supper!

    VastaKustuta
  4. võta heaks. mul hea meel, et said siit inspiratsiooni:)

    VastaKustuta
  5. Meie lähme homme piknikule ja pole midagi paremat magustoiduks kaasa võtta kui muffineid - Niisiis katsetan su muffineid. Prooviks kah fariini suhkruga, võibolla see teeb maitse põnevamaks... Loodan, et tulevad head!

    VastaKustuta
  6. need on vaieldamatult meie pere lemmikud muffinid:). loodan, et maitsevad teilegi:)

    VastaKustuta
  7. Proovisin minagi, väga head tulid. Aitäh retsepti eest! :)

    VastaKustuta
  8. Tegi eile neid, ja kuna külmikus oli vaarikatoormoosi, panin ka seda ühe teelusika igasse muffinisse. Ja tulemus - parimad, mida eales saanud olen!!! Tänud retsepti eest!:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No meil ka need endiselt pere lemmikud:) Ja moosi või mingite marjade lisamine annab mõnusat särtsu juurde.

      Kustuta
  9. Tegin 1,5 kogust, panin sisse alma kakaokohupiimakreemi ja mustikaid ja kogu taigna mikserdasin. Sain 12 muffinit - suurepärast imehead! Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sul siis äkki suurem vorm. Mul küpsevad selle kogusega ikka suht pontsakateks:). Aga vot kakaokohupiimaga võiks isegi proovida. Pole selle peale tulnudki. Tänud idee eest.

      Kustuta
  10. Tänud, väga hea retsept. Kolmas kord tegime.

    VastaKustuta
  11. vormi hoidmisel fariinisuhkur just kaasa ei aita sest on hullem kui valge suhkur (pmst tavaline rafineeritud suhkur, kuhu siirupit lisatud).
    aga retsepti proovin varsti järgi ilmselt panen muffinitesse sisse törtsu sidrunivõiet, oma uut lemmikut =)
    aitäh!

    VastaKustuta
  12. Proovisin ka ära :) Vägaaa head tulid ;) Kohupiimaks panin Piimameister Otto baanani maitselist kohupiima ja juurde lisasin kompoti kirsse :D
    Teen teinekordki;)

    VastaKustuta
  13. Tere. Mis on vahet pöördõhuga ja ilma küpsetamisel?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, minu ahi küpsetab pöördõhuga ühtlasemalt, kuid olen täheldanud, et siis tõuseb ilmselt ka ahju sisetemperatuur, ehk siis ahjus küpsetamisel olev söök valmib kiiremini ja nende muffinite puhul on see, et need muutuvad pealt liialt pruuniks ja see mulle ei meeldi. Sama käib ka toorjuustukookide kohta. Ka nende puhul on parem küpsetada vähemalt osa aega ilma pöördõhuta. Üks variant on ka see, et teha pöördõhuga, kuid sel juhul vähendada ette antud temperatuuri (nt 200 kraadi asemel 180 kraadi) ning lihtsalt ise jälgida, et küpsetis liialt pruunistuma ei hakka.

      Kustuta
  14. Minul selline küsimus, miks mul muffinid ei kerkinud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, ühte kindlat põhjust ei oskagi välja tuua. Üks asi võib olla, et äkki sa segasid taignat liiga palju. Muffini taignat ei tohiks liiga palju ja hoogsalt segada. Siis võib olla põhjus ka kasutatavas tooraines, nt jahus. Kas küpsetuspulbrit ikka lisasid? :)

      Kustuta
  15. Just ahjus... Kasutasin demera suhkrut ja speltanisupüüli ja otto ricotta kohupiimapastat ja pani ka rabarberi tükid sisse ;) vaatab mis saab. Loodan ,et õnnestub. Annan teada ;)

    VastaKustuta
  16. Väga maitsvad said. Lisasin ka vaniljepastat ja peotäie jahvatatud mandleid. Ja jahu oli spelta täistera. Kerkisid küll. Aitäh inspiratsiooni eest.

    VastaKustuta
  17. Küpsetasin samamoodi mis retseptis antud ilma pöördõhuta aga nad olid toores 20 minuti pärast küpsetasin umbes 35 minutit 200° juures siis nad tulid välimuselt ilusad välja aga kuivad mis põhjus et nad niimodi läksid. Tainas oli ka kuidagi liiga kõva mitte vedel nagu tavalistes muffinites.

    VastaKustuta
  18. Parim muffiniteretsept! Aitäh!

    VastaKustuta