pühapäev, 4. aprill 2010

Pasha


Olen iga aasta kasutanud pasha tegemisel vanaema retsepti. Ka sel aastal "jätkasin peaaegu traditsiooni", kõigest väikeste muudatustega. Minu vanaema on pashat alati kuumutamata teinud, see aasta siis jätsin kõik komponendid samaks, kuid muudatusena lisasin vahukoort (idee Ragne blogist) ja kuumutasin pasha enne nõrguma panemist eelnevalt läbi.

Vaja läheb:
1 kg kohupiima
4-5 muna
200 ml vahukoort
1,5 klaasi suhkrut
200 g võid
~ 100-150g mandleid ja maapähkleid (purustasin köögikombainis)
2 tl vanillisuhkrut
rosinaid (kogus vali maitse järgi)
100 g šokolaadi

Vahustasin munad suhkruga. Lisasin jahtunud sulatatud või, vahukoore ja kõik muud komponendid peale šokolaadi (šokolaadi võib lisada kohe juhul, kui teha kuumutamata pashat). Seejärel lisasin kohupiima ja segasin kõik ained korralikult omavahel ja kuumutasin segu kuni keemiseni. Siis lasin pashal jahtuda (et šokolaadi lisamisel see kohe ära ei sulaks) ja lisasin riivitud šokolaadi. Tegin marli niikeks ja panin sõelale, valasin segu sisse ja katsin raskuseks taldrikuga. Jätsin üleöö nõrguma. Hommikuks maitses väga hästi:).
ILUSAID PÜHI!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar