Lehed

teisipäev, 20. aprill 2010

Sjokolade mousse stritsel...


Täna oli selline imelik õhtu. Mul oli tohutu tahe midagi süüa teha, kuid mida täpselt, seda ei teadnud. Laotasin oma ostud köögis laiali ja hakkasin mõtlema. No täielik ideede puudus oli. Mõtlesin, et tahaks küpsetada midagi. Õhtusöök ise läks laisa ja mugava vastupanu teed - midagi hakkliha-kartuli-porgandi hautise sarnast:P.
Küpsetamise juurde siis: panin taigna kerkima ja siis tekkis paus....mida teha, soolast, või magusat. Hmmm...magusat...aga mida täidiseks panna....õunu, kaneeli....kaneeli...hmmm....?????. Lõpuks meenus, et mulle toodi Norrast mingit šokolaadi mousse pulbrit. Hmmm...läheb käiku... Ja tulemuseks väga mõnus, šokolaadine, mahlane ja daimine stritsel. Tuleb seda pulbrit veel tellida:)

Taigen:
2,5 dl piima
~30 g pärmi
3 spl õli
suhkrut
soola
jahu (viimased kolm tunde järgi)

Täidis:
1 pk Freia Sjokolade Mousse pulbrit
2 dl piima

Määrimiseks:
1 muna
veidi vett

Alustasin taignast. Soojendasin piima. Lisasin sellele pärmi ja segasin, kuni see ära lahustus. Seejärel lisasin õli, siis suhkru, soola ja viimasena jahu. Jahu lisasin niikaua, kuni taigen ei jäänud enam sõrmede külge. Katsin taigna kausi toidukile ja rätikuga ning tõstsin sooja kohta kerkima.
Järgmisena valmistasin mousse. Valasin piima kaussi ning lisasin sellele mousse pulbri ja mikserdasin mõned minutid. Tõstsin külmkappi seniks, kuni taigen kerkis.
Kui taigen oli piisavalt kerkinud, rullisin selle ristküliku kujuliseks. Taigna keskele laotasin mousse. Lõikasin taigna äärtesse salgud sisse (nagu vanilje stritsli puhulgi) ning hakkasin salke üksteise järel punuma.
Kloppisin muna koos sortsu veega lahti ning pintseldasin stritsli üle. Panin ahju sooja. Seni sai stritsel veel plaadil kerkida. Küpsetasin ~185 kraadises ahjus (pöördõhuga) umbes 15 minutit.

Stirtsel maitseb hästi nii soojalt, kui külmalt piimaga:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar