Lehed

pühapäev, 30. mai 2010

Lihtne rabarberikook


Üle pika aja uute katsetustega tagasi. Üritan edaspidi mitte jätta nii pikka vahet. Seekord siis rabarberi lainel. Ütleks, et kergelt hullumas. Aga sellest veel hiljem... Siin aga üks hästi lihtne retespt, mille leidsin netiavarustes.

Täiendatud 11.06.2012: Lisasin uued pildid ka:)

Vaja läheb:
150 g võid
180 g jahu
85 g suhkrut
3 spl vett

Täidis:
rabarberit (kogust ausõna ei oska öelda, 2 - 3 vart ehk)
1 tl kaneeli
2 muna
120 g suhkrut
30 g sulatatud võid
1 spl jahu

Näpi või ja jahu purutaoliseks massiks, sega hulka suhkur. Seejärel lisa vesi ja töötle ühtlaseks taignaks. Vooderda lahtikäiva vormi (24 cm) põhja küpsetuspaberiga. Suru taigen vormi põhja ja äärtele, torgi kahvliga veidi põhja ning küpseta seda 200 kraadi juures u 10 minutit (pöödrõhuga).
Samal ajal puhasta ja tükelda rabarber pisikesteks tükkideks ning puista eelküpsenud põhjale. Puista peale kaneeli. Vahusta muna suhkruga ning lisa segule jahtunud sulavõi ja jahu. Lõpuks vala segu rabarberitükkidele ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit (15 min ilma pöördõhuta ja ülejäänud aeg pöördõhuga).

Kook tuli mõnusalt mahlane. Ja maitseb väga hästi tee või hommiku kohvi kõrvale.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar