laupäev, 26. september 2009

Õunamoos



Hiljuti tõi Marii enda tehtud õunamoosi meile ja see oli lihtsalt üle mõistuse hea. Mõtlesin siis ka ise moosi tegemise ära proovida. Eelnevalt on minu moosi valmistamised piirdunud toormoosiga. Tegin siis kaks varianti moosist - kaneeli ja piparmündiga. Minule maitses kaneeliga variant rohkem. Piparmündine moos läks aga lasteaias laadale. Retsepti leidsin Pereköögist.

Vaja läheb:
1 kg hapukaid õunu
0,5-1 dl vett
7-9 dl suhkrut 1 kg moosile
2 sl värsket piparmünti (või kaneeli)

Pese, puhasta ja tükelda õunad. Seejärel pane veega potti ja keeda kaane all vaiksel tulel pehmeks, sega aeg ajalt. Kui soovid, siis püreesta saumikseriga (mina püüreestasin). Lisa suhkur ja hakitud piparmünt (või/ja kaneel). Keeda vaiksel tulel 10-15 minutit. Tõsta keedis puhastesse kuumadesse purkidesse ja kaaneta. Säilita jahedas.

2 kommentaari:

  1. Kas piparmündi-õunamoos oli maitsev? Kas piparmündi maitset on hästi tunda?

    VastaKustuta
  2. Minule meeldis see moos, piparmünti on ikka korralikult tunda. Mehele mul näiteks ei meeldinud eriti piparmündine maitse. Seega ütleks, et see maitse asi. Proovi näiteks ühele-kahele purgile lisada piparmünti. Ja hiljem saad ju juurde teha, kui meeldib:)

    VastaKustuta