laupäev, 26. september 2009

Broilerimaksapasteet


Retsept on pärit Pere ja Kodu lisast Pereköök. Muutsin seda veidi oma maitse järgi. Pasteet on meeldivalt mahe ja seda on imekerge valmistada. Maitseb eriti hästi röstsaiaga.

Vaja läheb:
500 g broilerimaksa
110 g peekonit või sinki
150-200 g toasooja võid
1 sibul
1 porgand
1 väikese sidruni mahl (või törts konjakit)
soola ja pipart

Loputa maks külma vee all. Puhasta kelmetest ja tükelda. Kuumuta pann, lisa 50 g võid ja pruunista tükeldatud peekon (ise kasutasin peekonit) või sink. Lisa riivitud porgand ja peeneks hakitud sibul ning prae seni, kuni sibul on klaasjas. Tõsta kõrvale ning prae kiirelt tükeldatud maks. Lisa eelnevalt kõrvale pandud köögiviljad ja peekon. Lisa sidruni mahl või konjaki törts, sool ja must pipar ning prae mõned minutid. Jälgi, et maks üle ei küpseks. Pane maks kaussi ja lase 5 minutit seista.

Püreesta maks saumikseriga (võid veel läbi sõela ka hõõruda) ja lisa pehme või ning sega korralikult läbi. Maitsesta vajadusel veel soolaga. Vala vormi ja jäta jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar