neljapäev, 5. august 2010

Küpsisetort hapukoorega


Mõni nädal tagasi TW esitlusel pakkus perenaine Kaija seda lihtsat torti. Ja nüüd üks päev tuli mul nii tohutu isu selle koogi järele. Lasin naabrinaisel oma sõbrannale helistada ja uurida retsepti. Seega päris täpselt ei oska retsepti päritolu öelda (mingi kokaraamat oli). Igatahes olen tänaseks seda juba kaks korda teinud ja teen kindlasti ka veel. Kook tuleb mõnusalt mahlane ja mitte liiga magus. Meenutab kergelt kräsupea kooki. Igatahes väärt proovimist.


Vaja läheb:
3 pakki tumedaid küpsiseid (Selga)
500g hapukoort (20%)
Immutamiseks:
3 dl kanget kohvi (võib ka vähem olla)
1,5 spl suhkrut

Glasuur:
1,5 spl võid
1,5 spl kakaod
2 spl hapukoort
2,5 spl suhkrut

Keetsin kohvi, segasin hulka 1,5 spl suhkrut ning lasin jahtuda. Retseptis oli küll kirjas, et vaja läheb 3 dl kohvi, kuid minul kulus maksimaalselt 1 dl. Immutasin küpsised ükshaaval kohvis ning laotasin alusele (või kaussi). Peale määrisin hapukoort, seejärel jälle kiht küpsiseid ja siis hapukoort jne. Kokku tuli 5 kihti küpsiseid ( alusel 2x5 küpsist). Katsin viimase kihi hapukoorega. Vahepeal võib tõsta tordi külmkappi.

Seejärel tegin glasuuri. Selleks sulatasin või potis ning lisasin muud ained sinna ja segasin korralikult läbi. Lasin jahtuda ning siis niristasin glasuuri tordile ning tõstsin mõneks tunniks külmkappi imbuma.

1 kommentaar:

  1. 80-l aastatel tehti niisugust kooki, lahe ja mahe ja lihtne valmistada ka.:)

    VastaKustuta