kolmapäev, 11. august 2010

Mustikakook


Jätkan endiselt mustika lainel. Nüüdseks on kõik mustikad, mis sügavkülma ei jõudnud, ära kasutatud ja söödud:). Täna tuli siis koogi isu. Retsepti leidsin raamatust "Väärt Eesti toidud" (lk 97). Väga mõnus ja mahe kook tuli välja. Kindlasti tasub veel teha seda kooki, ka muude marjadega (nt vaarikatega võiks väga hea olla).

Koogipõhi:
150 g margariini
1 muna
85 g suhkrut
180 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
400 g hapukoort
1 muna
85 g suhkrut (võib ka vähem panna, kuna kasutasin kultuurmustikaid, mis ise ka juba magusad)
1 tl vanillisuhkrut
4 dl mustikaid

Põhja jaoks vahusta margariin suhkruga. Lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning hõõru läbi. Suru taigen lahtikäiva vormi põhja.
Seejärel sega omavahel suhkrud ja muna, ning lisa hapukoor ja kõige lõpuks mustikad. Vala segu põhjale ning küpseta 200 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 30 minutit (võib ka veidi kauem küpsetada). Enne serveerimist lase koogil korralikult jahtuda ning pane võimalusel ka tunnikeseks-paariks külmkappi, siis taheneb kook paremini ära.

1 kommentaar:

  1. Tehtud! Katte jaoks on suhkrut palju. Mingi 60g on piisav, muidu on nagu moos peal.

    VastaKustuta