kolmapäev, 18. mai 2011

Rabarberikook hapukoorese kattega


Mõni päev tagasi küpsetasin maitsvat hapukoorest rabarberikooki. Retsept on pärit raamatust "100 kooki 3". Kook tuli välja väga hästi ning oli mõnusalt mahlane. Kogused kohandasin vastavalt oma vormi suurusele. Kasutasin 20x30 cm kandilist vormi. Minule maitses kook jahtunult (isegi veidi külmkapis seisnuna) kohvi kõrvale kõige paremini.
Põhi:
150 g toasooja võid
135 g jahu
1 muna
65 g suhkrut
3/4 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
300 g rabarberit
1 tl kaneeli
1-2 spl suhkrut

Kate:
210 g hapukoort
2 muna
65 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu, töötle kätega ühtlaseks taignaks. Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 20x30cm vormi põhja. (Võib kasutada ka ümmargust 24 cm läbimõõduga vormi. Sel juhul tasuks küpsetada veidi kauem). 

Tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga ning laota põhjale. 

Katte valmistamiseks vahusta muna suhkruga heledaks vahuks, sega hulka vaniljesuhkur ja hapukoor. Nirista segu ühtlaselt rabarberitele. 

Küpseta 200 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 35-40 minutit. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar