Lehed

kolmapäev, 12. august 2009

Suvikõrvitsavorm


Käisin suvilas mõnulemas ja korjasin kaasa mõned suvikõrvitsad. Plaanisin esialgselt neid niisama munas praadida, kuid sõbranna soovitas teha suvikõrvitsalasanjet ja näitas retsepti. Leidsin veel juurde ka suvikõrvitsavormi retsepti ja ühendasin nad üheks. Tulemus tuli väga super.

Vaja läheb:
1 suur suvikõrvits (või 2 pisemat)
300 g hakkliha
2-3 keskmise suurusega tomatit
basiilikut
soola
pipart
ketšupit
2 muna
~1-1,5 dl piima
200 g juustu

Pruunista hakkliha, lisa maitseaineid vastavalt soovile. Samal ajal tükelda tomatid kuubikuteks, lisa basiilikut, pipart ja soola ning purusta need saumikseriga. Vala tomatipüree hakkliha hulka ning lisa veidi ketšupit. Koori (ning puhasta seemnetest suvikõrvits ning viiluta õhukesteks ratasteks. 

Pane ahjuvormi põhja veidi õli ning lao 1/3 suvikõrvitsatest põhja peale, raputa natuke soola. Seejärel pane pool hakkliha kastmest suvikõrvitsa kihile peale. Lao järgmine kiht suvikõrvitsat, selle peale ülejäänud hakkliha kaste ning peale pane jälle kiht suvikõrvitsa kettaid. 

Vahusta munad piimaga, maitsesta soolaga ning vala vorm seguga üle. Peale puista riivitud juustu. Küpseta 200 kraadi juures, kuni juust on pealt kuldpruun. Lihtne ja maitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar