laupäev, 27. märts 2010
Muffinid kohupiimaga
Kolasin taas netiavarustes, et leida mingit väga lihtsat kuid head muffini retsepti. Ja leidsingi. Ka need muffinid on juba mitmeid kordi valminud ja ma ei väsi neist vist niipea:) Retsept oli algselt riccotaga, aga asendasin selle kohupiimaga...
Vaja läheb:
2 muna
100 g suhkrut
100g võid
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g kohupiima
Vahustasin munad suhkruga. Segasin juurde jahtunud sulavõi. Segasin omavahel jahu ja küpsetuspulbri ning sõelusin muna-või segule. Lisasin kohupiima ja segasin korralikult läbi. Jaotasin taigna muffinivormidesse (silusin pealt niiskete sõrmedega ühtlasemaks) ja küpsetasin 200 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 20 minutit. Maitsevad väga hästi jahtunult! Ja piimaga!
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Tore, et need siit leidsin. Neid küpsetan kindlasti pühadelauale ja kaunistan vastavalt munadepühale :D
VastaKustutaLissu
anna siis teada ,kuidas tulid:) minul on need igatahes hetke lemmikud...need on nii kiireslt laualt kadunud, et pole kaunistamiseni veel jõudnud:D
VastaKustutasuurepärased... Kuna mina hoian vormi , aga tuli selline ise muffinite vastu , tegin natukene omamoodi ( asendasin tavali. suhkrut fariiniks, ja jahud 3 sorti , kaera50g, odra10g ja nisu100g) ja tuli ka väga häää...
VastaKustutama teen neid veel ja veel, tänud sulle! Kerge ja kiiresti ning maitse nagu ütlesin supper!
võta heaks. mul hea meel, et said siit inspiratsiooni:)
VastaKustutaMeie lähme homme piknikule ja pole midagi paremat magustoiduks kaasa võtta kui muffineid - Niisiis katsetan su muffineid. Prooviks kah fariini suhkruga, võibolla see teeb maitse põnevamaks... Loodan, et tulevad head!
VastaKustutaneed on vaieldamatult meie pere lemmikud muffinid:). loodan, et maitsevad teilegi:)
VastaKustutaProovisin minagi, väga head tulid. Aitäh retsepti eest! :)
VastaKustutaVõta heaks Eliise:)
VastaKustutaTegi eile neid, ja kuna külmikus oli vaarikatoormoosi, panin ka seda ühe teelusika igasse muffinisse. Ja tulemus - parimad, mida eales saanud olen!!! Tänud retsepti eest!:)
VastaKustutaNo meil ka need endiselt pere lemmikud:) Ja moosi või mingite marjade lisamine annab mõnusat särtsu juurde.
KustutaTegin 1,5 kogust, panin sisse alma kakaokohupiimakreemi ja mustikaid ja kogu taigna mikserdasin. Sain 12 muffinit - suurepärast imehead! Aitäh!
VastaKustutaSul siis äkki suurem vorm. Mul küpsevad selle kogusega ikka suht pontsakateks:). Aga vot kakaokohupiimaga võiks isegi proovida. Pole selle peale tulnudki. Tänud idee eest.
KustutaTänud, väga hea retsept. Kolmas kord tegime.
VastaKustutavormi hoidmisel fariinisuhkur just kaasa ei aita sest on hullem kui valge suhkur (pmst tavaline rafineeritud suhkur, kuhu siirupit lisatud).
VastaKustutaaga retsepti proovin varsti järgi ilmselt panen muffinitesse sisse törtsu sidrunivõiet, oma uut lemmikut =)
aitäh!
Proovisin ka ära :) Vägaaa head tulid ;) Kohupiimaks panin Piimameister Otto baanani maitselist kohupiima ja juurde lisasin kompoti kirsse :D
VastaKustutaTeen teinekordki;)
Rõõm lugeda, et said siit inspiratsiooni:).
KustutaTere. Mis on vahet pöördõhuga ja ilma küpsetamisel?
VastaKustutaTere, minu ahi küpsetab pöördõhuga ühtlasemalt, kuid olen täheldanud, et siis tõuseb ilmselt ka ahju sisetemperatuur, ehk siis ahjus küpsetamisel olev söök valmib kiiremini ja nende muffinite puhul on see, et need muutuvad pealt liialt pruuniks ja see mulle ei meeldi. Sama käib ka toorjuustukookide kohta. Ka nende puhul on parem küpsetada vähemalt osa aega ilma pöördõhuta. Üks variant on ka see, et teha pöördõhuga, kuid sel juhul vähendada ette antud temperatuuri (nt 200 kraadi asemel 180 kraadi) ning lihtsalt ise jälgida, et küpsetis liialt pruunistuma ei hakka.
KustutaMinul selline küsimus, miks mul muffinid ei kerkinud?
VastaKustutaTere, ühte kindlat põhjust ei oskagi välja tuua. Üks asi võib olla, et äkki sa segasid taignat liiga palju. Muffini taignat ei tohiks liiga palju ja hoogsalt segada. Siis võib olla põhjus ka kasutatavas tooraines, nt jahus. Kas küpsetuspulbrit ikka lisasid? :)
KustutaJust ahjus... Kasutasin demera suhkrut ja speltanisupüüli ja otto ricotta kohupiimapastat ja pani ka rabarberi tükid sisse ;) vaatab mis saab. Loodan ,et õnnestub. Annan teada ;)
VastaKustutaVäga head said! ;)
VastaKustutaVäga maitsvad said. Lisasin ka vaniljepastat ja peotäie jahvatatud mandleid. Ja jahu oli spelta täistera. Kerkisid küll. Aitäh inspiratsiooni eest.
VastaKustutaÜlimaitsvad olid, aitäh :)
VastaKustutaKüpsetasin samamoodi mis retseptis antud ilma pöördõhuta aga nad olid toores 20 minuti pärast küpsetasin umbes 35 minutit 200° juures siis nad tulid välimuselt ilusad välja aga kuivad mis põhjus et nad niimodi läksid. Tainas oli ka kuidagi liiga kõva mitte vedel nagu tavalistes muffinites.
VastaKustutaParim muffiniteretsept! Aitäh!
VastaKustutaKui panna törts maasika toormoosi värviks sisse, kas siis peaks igat asja törts rohkem panema. ? :D
VastaKustuta