Lehed

esmaspäev, 7. september 2009

Õuna mandli rullid


Vaja läheb:
25 g pärmi
0,25 dl käesooja vett
50 g võid
1,5 dl piima
näpuotsatäis soola
0,5 dl suhkrut
umbes 6 dl jahu

Täidis:
õunu
purustatud mandleid
suhkrut
võid
kaneeli

Peale määrimiseks

muna ja vett

Lahusta pärm soojas vees. Sulata või väikeses kausis ja lisa pärmile. Vala juurde toasoe piim ja sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taigna. Sõtkuda tasuks päris korralikult, et pärm elu sisse saaks:). Kata taignakauss rätikuga ja lase soojas kohas umbes tund aega kerkida.

Samal ajal koori ja puhasta õunad ning tükeldasin need pisikesteks tükkideks (võib ka riivida). Purusta mandlid köögikombainis (kui seda pole, siis saab hakkama ka lihahaamriga).

Kui taigen on kerkinud, rulli see ristküliku kujuliseks. Määri taigen võiga kokku ning raputa peale korralikult suhkrut ja kaneeli. Seejärel puista peale õunatükid ja mandlipuru. Rulli kokku ning lõika ~2cm paksusteks ketasteks. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel 15 min kerkida. Määri pealt muna-vee seguga. Küpseta 200 kraadises ahjus ~10-15 minutit. Serveeri külma piimaga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar