Lehed

kolmapäev, 7. oktoober 2009

Kartuli-hakklihavorm


Üks mõnus ja lihtne argipäeva toit.

Vaja läheb:
~1 kg kartulit
500-600 g hakkliha
(võib lisada ka peekonit, sinki, sinihallitusjuustu)
soola
pipart
2 muna
4 dl piima
riivjuustu peale puistamiseks (võib ka ilma teha)

Alusta hakkliha pruunistamisest. Maitsesta endale meelepäraste maitseainetega. Samal ajal, kui hakkliha pruunistub pannil, määri ahjuvorm vähese õliga.

Koori ja viiluta kartulid. Laota kihiti veidi üle poole kartulitest, ning puista igale kihile veidi soola ja pipart. Siis laota hakkliha ning võid lisada peale ka meelepäraseid lisandeid nagu sink, peekon või sinihallitusjuust. Seejärel laota ülejäänud kartuli viilud.

Vispelda kausis muna ja piim ning maitsesta segu soola ja pipraga. Vala segu vormi ning küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 45-50 minutit. Kõige mõnusam on kõrvale ampsata hapukurki:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar