Lehed

pühapäev, 29. november 2009

Kergelt šokolaadised õuna-kaneelirullid


Eelmine nädalavahetus olles Tartus, käisin ka suvilast läbi ja tõin sealt ühtteist head ja paremat. Näiteks õunu. Mõtlesin teha väikese kiiksuga õuna-kaneeli rulle. Ja siit nad tulevad.

Pärmitaigen:
1kl piima
25g pärmi
3spl õli
soola, suhkrut
jahu

Täidiseks:
võid
šokolaadikreemi
õunu
suhkrut
kaneeli

Peale määrimiseks:
muna
veidi vett

*Alusta taignast. Soojenda piim ning lahusta selles pärm. Lisa segule õli ning sool ja suhkur. Seejärel lisa jahu. Sõtku taigen mõnusalt pehmeks nii, et see käte külge ei jääks. Puista üle jahuga ning kata puhta rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima (30-60minutit).
*Vahepeal puhasta ja tükelda õunad pisikesteks tükkideks ning sega hulka suhkrut ja kaneeli (maitse järgi). Sulata veidi või (kuid mitte täielikult, et ta ei oleks liiga vedel). Lisa võile šokolaadikreemi ning sega need omavahel.

*Rulli kerkinud taigen ristküliku kujuliseks. Kata taigen või-šokolaadikreemi seguga. Seejärel puista peale õuna-suhkru-kaneeli segu. Rulli taigen kokku ning lõika umbes 2cm suurused rullid.Ning laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini. Senikaua, kuni ahi soojeneb kerkivad ka saiakesed veel. Enne ahju pistmist pintselda saiakesed muna-vee seguga. Küpseta ahjus, kuni saiad on kuldpruunid (minu ahjus läheb umbes 10minutit).

Ja oi kui maitsvad need külma piimaga on:) nämm...

2 kommentaari: