Lehed

reede, 8. jaanuar 2010

See õige kohupiimakook

Juba ammu isutab sellise mõnusa kohupiima koogi järele, sellise õige järele. Sellise plaadikoogi järele. Ei oska kohe seletada. :P Igatahes leidsin enda jaoks sobiva retsepti perenaine.ee-s (ainult kogused tegin pooleks - kui teha suur plaaditäis kooki, siis kasutada topeltkoguseid, mis mul siin). Ja tänaseks olen seda juba mõned korrad teinud. No ei saa isu täis:)


Põhi:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
0,5 muna
2,5 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut

Kohupiimasegu:
400 g kohupiima (võib ka rosinatega)
2,5 muna
1 dl suhkrut
0,5 dl hapukoort
1,5 sl jahu
0,5 sl riivitud sidruni koort (võib ka ära jätta)
1 dl rosinaid
pisut soola

Taigna valmistamiseks sulatasin või pooltahkeks ja vahustasin või suhkruga. Lisasin pool muna (kuna kohupiimasegule on ka vaja 2 pool muna, siis kloppisin ühe muna kausis lahti ning kasutasin sellest pool põhja jaoks ära), jahu ja vanillsuhkru, segasin ühtlaseks. Laotasin taigna küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Katte jaoks kloppisin munad suhkruga lahti, segasin hulka kohupiima, hapukoore ja jahu. (Kui kasutada sidrunikoort, siis seda võiks lisada nüüd) Maitsestasin lõpus ka sutsu soolaga ning lisasin rosinad. Valasin kohupiimasegu põhjale ning küpsetasin 200 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 40 minutit.

Maitseb jahtununa eriti hästi ja otseloomulikult peaks kõrvale tarbima külma piima - siis on asi ideaalne:D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar