Lehed

teisipäev, 8. märts 2011

Vastlakuklid


Jei...minu esimesed vastlakuklid. Nii head tulid välja! Head vastlapäeva ja pikka liugu kõigile!

Retsept pärineb nami-namist (pisikeste muudatustega). Selle retsepti abil saavad tõesti valmis eriliselt hõrgud kuklid, mis ka veel järgmisel hommikul on väga pehmed ja kohevad:).

Vaja läheb:
2,5 dl piima
25 g pärmi
5 spl suhkrut0,5 tl soola
100 g võid (sulatatud)
1 muna
~ 8 dl jahu

Täidis:
400 ml vahukoort (35%)
2 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Sulatasin pärmi käesoojas piimas. Lisasin suhkru ja 4 dl jahu ning segasin ühtlaseks massiks (peaks jääma hapukoore taoline). Katsin rätikuga ja lasin 30 minutit soojas kohas kerkida. (Tulemuseks selline mullilise pinnaga taigen).
Kerkinud taignale lisasin soola, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud muna ja ülejäänud jahu. Sõtkusin ühtlaseks, siledaks ja läikivaks taignaks. Lasin veel 30 minutit rätiku all soojas kohas kerkida.
 
Kerkinud taignast sõtkusin õhu välja (kui vaja võib lisada ka jahu) ja rullisin taigna vorstiks, millest lõikasin 12 tükki, mille vormisin peopesade vahel ilusateks pallikesteks (siin on eriti hea õpetus koos piltidega, kuidas kukleid ilusateks ja siledateks saab). Asetasin ahjuplaadile (mahtusid ühele plaadile ära) ja lasin veel 15 minutit kerkida. Pintseldasin kuklid munaga üle ning küpsetasin 200 kraadises ahjus (pöördõhuga) ~12 minutit.


Täidise jaoks vahustasin vahukoore suhkrutega tugevaks vahuks. Jahtunud kuklitel lõikasin nö mütikesed pealt. Täitsin kuklid vahukoorega ja asetasin mütsikesed peale tagasi. Puistasin üle tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar