Lehed

reede, 16. september 2011

Maailma lihtsaim jäätis


Leidsin kunagi ammu põneva lingi, kus juttu jäätisest, mis sisaldab vaid ühte komponenti - banaani. Alguses tundus asi veidi uskumatu, kuid kui jälgida step-by-step instruktsiooni, siis on õige jäätis garanteeritud. Siin on lihtsalt võimatu mööda panna.

Vaja läheb (ühele-kahele):
1 väga küps banaan
köögikombain ja sügavkülmik

1. Lõika banaan u.1-2 cm suurusteks ratasteks/ketasteks.
2. Laota banaanitükid taldrikule.
3. Tõsta taldrik 1-2 tunniks sügavkülma.
4. Võta banaanitükid sügavkülmast välja ning pane tükid köögikombaini.
5. Purusta köögikombainiga. Alguses läheb banaan tükiliseks. Võib juhutuda, et on vaja ka köögikombaini anuma seintelt veidi banaani alla poole kraapida.
6. Banaan hakkab muutuma järjest enam kreemjamaks. Purusta aga edasi, kuni see on täiesti kreemjas ja meeldivalt pehme.
7. Ja valmis ta ongi.

Siinkohal võib ka lisada lisandeid vastavalt maitsele (nt maapähklivõi, pähklid, kaneel vms) ja need kas käsitsi või kombaini abil jäätisemassi hulka segada.

Kui soovid veidi kõvemat jäätist, siis tõsta saadud kreemjas jäätisemass suletavasse karpi ning veel tunnikeseks sügavkülma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar