Lehed

esmaspäev, 21. november 2011

Sügisene kook


Üle pika aja siis üks kerge argiõhtune õunakook, millele lisab natuke särtsu brändi. Retsept on pärit FB Minu Kook lehelt.

Vaja läheb:
120 g küpsetusmargariini, sulatatud ja jahutatud
110 g jahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2 suurt või 3 väikest muna
170 g suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
0,5 dl brändit või kalvadost 
4 suurt või 6 väiksemat õuna (kasuta erinevaid sorte!)

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Sõelu kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Klopi mune paar minutit ja lisa suhkrud. Klopi veel paari minuti jagu ja lisa alkohol. Vispelda sekka pool jahusegust ning seejärel pool sulamargariinist. Korda jahu ja või lisamist. Taigen peab olema paksema kastme laadne.

Sega hulka kooritud õunatükid. Kui õunad on kenasti taignased, vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm ümmargusse vormi.
Küpseta kooki 55-60 minutit (ilma pöördõhuta)
Seejärel lase koogil vormis 10 minutit jahtuda. Tõmba noaga servad lahti ja lase toatemperatuurile jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar