Lehed

pühapäev, 7. märts 2010

Kohupiimakook maasikatega

Lappasin üks päev nipiraamatuid ja leidsin artikli Luisa Värgist ja tema granaatõuna koogi retsepti. Hetkel polnud granaatõuna kodus niisama olemas, seega asendasin selle maasikatega ja oi ma ei kahetse:) Mulle see kook sümpatiseerib väga. See on minu ahjust juba mõned korrad tulnud ja tuleb kindlasti peagi veel:)

Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 g maasikaid (lasin sulada enne)
250 g kohupiima
250 g hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
2 spl tärklist

Vahustasin toasooja või suhkruga, lisasin muna ja jahu, mis on eelnevalt küpsetuspulbriga segatud. Katsin lahtikäiva koogivormi põhja ja ääred taignaga. Küpsetasin 200 kraadises ahjus (pöördõhuga) 10 minutit.

Vahustasin munad suhkruga, lisasin kohupiima, hapukoore ja tärklise. Kõige lõpuks lisasin kergelt sulanud maasikatükid segule. Segasin läbi ja valasin eelküpsenud koogipõhjale ja küpsetasin veel 30 minutit samuti 200 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta).

Kook maitseba eriti hästi järgmisel päeval:)

2 kommentaari:

  1. Põhja retseptist muna puudu siin. Aga mul see kook tuli just ahjust välja. Lõhn on hea ja tegemine ise lihtne:)

    VastaKustuta