Retsept Pereköögi kokaraamatust. Muutsin koostisosi omale meelepäraseks.
Vaja läheb:
75 g võid
2 muna
1,5 dl virsikunektarit (võib olla ka apelsinimahl)
1,5 dl suhkrut
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Kate:
4-5 dl mustikaid (kasutasin külmutatud kultuurmustikaid)
100g mandlilaaste (originaalis on kasutatud hakitud Kreeka pähkleid)
0,5 dl suhkrut (võib kasutada ka fariinsuhkrut)
3 tl kaneeli
50 g sulatatud võid
Määrisin lahtikäiva koogivormi ääred võiga (põhja vooderdasin küpsetuspaberiga). Segasin kaustis katteained, v.a. mustikad. Seejärel sulatasin taigna jaoks või, lisasin munad ja mahla ning vispeldasin läbi. Segasin hulka suhkru ja seejärel küpsetuspulbri-jahusegu. Riputasin 2/3 pähklikattest kaussi taigna peale (ei seganud omavahel). Tõstsin taigna vormi nii, et pähklimass muutis koogi marmorjaks. Puistasin peale mustikad ja ülejäänud pähklikatte, vajutasin käega kergelt kinni. Küpsetasin 175 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 45 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar