Lehed

teisipäev, 8. veebruar 2011

Pirni tiigrikeeks


Tegin täna seni oma tõenäoliselt lemmik keeksi. Olen seda paaril korral juba ka varem teinud ja see on iga kord taastegemist väärt. Tegu on mõnusalt mahlase ja kergelt kakaose keeksiga. Ja teha on ka seda väga lihtne. Retsepti sain qsti blogist.

Vaja läheb:
200 g võid
170 g suhkrut (2 dl)
3 muna
180 g nisujahu (3 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
2 spl kakaod
1 purk konservpirne mahlas (võib ka häda korral siirupis)
1/2dl mahla pirnipurgist

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega vanillisuhkur ja küpsetuspulber jahuga ning sõelu taignasse. Tõsta umbes 1/3 taignast kõrvale ning lisa sellele kakao ning pirnimahl.

Lõika pirnid* väikesteks tükkideks ja lisa heledale taignale.
*Häid konservpirne mahlas olen ostnud Maximast - need seal sellises armsas klaaspurgis. Täna kasutasin aga tavalisi plekkpurgis konservpirne kerges siirupis.

Kalla pool heledast taignast võiga määritud ja riivsaiaga/mannaga ülepuistatud keeksivormi (kasutasin ümmargust lahtikäivat vormi), seejärel tõsta vormi pruun taigen ning lõpuks ülejäänud hele taigen. Tõmba hambatikuga läbi taigna, et kihid veidi seguneksid.

Küpseta keeksi 175-kraadises ahjus (pöördõhuta) umbes 1 tund. Lase jahtuda.*

*Nipp raamatust "Kelmikad keeksid": Jäta keeks 15 minutiks vormi jahtuma. Seejärel kummuta keeks restile, aseta vorm selle peale ja lase lõplikult jahtuda. Nii saad mõnusa mahlase keeksi.

Maitseb hästi täielikult jahtununa ja külma piimaga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar