pühapäev, 27. mai 2012

Õunakringel šokolaadiglasuuriga


Minu esimene "tellimustööna" valminud kringel. Merikese palvel rosinaid ei ole ja katteks šokolaad. Naudi veel viimast päeva noorena :D

Vaja läheb:
50 g pärmi
50 g vett (käesooja)
100 g võid (sulatatud ja jahutatud)
300 g piima (toasooja)
näpuotsatäis soola
40 g suhkrut
50 g leivasiirupit (võib ka tavalist suhkrut kasutada, lihtsalt leivasiirup peaks küpsetise kauem pehmena hoidma)
~700 g jahu

Täidis:
150 g võid (sulatatud ja jahutatud)
170 g suhkrut
1 spl kaneeli
3-4 keskmist õuna

muna (määrimiseks)

Glasuur:
100 g valget šokolaadi + 25 g võid
100 g tumedat šokolaadi + 25 g võid

Taigna jaoks lahusta pärmi soojas vees. Lisa jahtunud sulavõi. Vala juurde toasoe piim ja sega juurde sool, suhkur ja leivasiirup. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taigna, mis ei kleepu käte külge. Sõtkuma peaks päris korralikult ja pikalt (kuni 10 min), siis saab pärm elu sisse. Kata taignakauss rätikuga ja tõsta sooja kohta vähemalt tunniks-kaheks kerkima.

Kui taigne on kerkinud, siis kummuta see jahusele tööpinnale, suru õhk välja ja rulli suureks ristkülikuks. Lõika ristkülik pikuti kolmeks (saad kolm pikka riba). Lase taignal veidi puhata. Samal ajal valmista täidis. Sega või, suhkur ja kaneel omavahel. Koori ja puhasta õunad. Lõika peenikesteks ribadeks või kuubikuteks.

Määri täidis taignale ning puista peale õunatükid. Rulli iga taignariba pikuti rulli. Saad kolm pikka rulli. Põimi need omavahel palmikusse ja säti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kringliks:). Kata rätikuga ja lase veel veidi puhata, kuni ahi soojeneb. Säti ahi 190 kraadi peale (ilma pöördõhuta).

Pintselda kringlit pealt munaga ja küpseta u 25-30 minutit (viimased 5 minutit küpsetasin pöördõhuga). Valmis kringel tõsta jahtuma ja kata rätikuga.

Glasuuri jaoks sulata šokolaadid eraldi anumates, lisa juurde või. Nirista kringlile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar