Lehed

laupäev, 23. juuni 2012

Ahjupannkook


See pannkook on Tõnu firmakas. Kui Tallinnas käime, siis ta on meile seda rahulikumatel (Tõnu puhul harukordne) hommikutel ikka teinud ja serveerinud maasika toormoosiga. Katsetasin ka ise umbes aasta tagasi, kuid minul ei tulnud ta üldse välja. Jäi kuidagi puine ja üldse mitte nii kohev ja suussulav nagu ta peaks olema. Aga ega ma alla andnud. Proovisin mõni kuu tagasi uuesti ja tuli täpselt samahea välja:). Nüüd on meil ahjupannkook viimastel laupäeva või pühapäeva hommikutel laual olnud.

Vaja läheb:
4 muna
85 g suhkrut
1/2 tl soola
400 ml piima
100 g jahtunud sulavõid
180 g jahu
2 tl vaniljesuhkrut

Kuumuta ahi 200 kraadini. Mikserda munad suhkru ja soolaga. Lisa piim ja või, mikserda läbi. Lisa mikserdamist jätkates vähehaaval jahu ja vaniljesuhkur. (Taigen jääb suht vedel). Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile ja küpseta ilma pöördõhuta 15-17 minutit ja veel mõni minut pöördõhuga, kuni pannkook on pealt kuldne. 

Puista peale tuhksuhrut ja nirista peale mõnd head moosi. Naudi külma piima või kuuma kohvi kõrvale.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar