Lehed

teisipäev, 17. mai 2011

Lõhepirukas


Mõnus pirukas argiõhtuks. Valmib väga kiirelt. Kõrvale sobib väga hästi värske salat. Põhja retsept on Pereköögist ja täidis on omalooming sellest, mis külmkapis oli:).
Põhi:
100 g võid
150 g jahu (2,5dl)
1 muna
näpuotsatäis soola

Täidis:
100 g külmsuitsulõhet
150 g sulatatud juustu (Merevaik)
2-3 päikesekuivatatud tomatit
murulauku
3 muna
190 g hapukoort (2 dl)

Alusta põhja valmistamisest. Näpi külm või koos jahuga ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sool ning töötle ühtlaseks taignaks. Määri 24 cm läbimõõduga pirukavorm võiga ning suru taigen vormi põhja ja äärtesse.

Täidise jaoks haki lõhe, päikesekuivatatud tomatid ning murulauk ja sega sulatatud juustuga. Sega juurde muna ja hapukoor ning vala põhjale. 

Küpseta 175 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta*) umbes 25-30 minutit (või kuni pirukas on pealt kuldpruun). *Viimased 5 minutit küpsetasin pöördõhuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar