Lehed

kolmapäev, 18. mai 2011

Nami-nami kuulsad maailma parimad rabarberimuffinid


Katsetasin eile ära "maailma parimad" rabarberimuffinid. Ja need on tõesti oma kuulsust väärt. Nad on täpselt parajalt  mahlased ja hapukad ning ei ole liiga magusad. Antud kogusest valmib 12 muffinit. Muffinid on kõige paremad täielikult jahtunult.

Vaja läheb:
2 muna
130 g suhkrut (1,5 dl)
150 g nisujahu (2,5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
1 tl kaneeli
150 g paksemat hapukoort
50 g sulatatud võid
300 g tükeldatud rabarberit

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel kuivained (jahu, küpsetuspulber, vaniljesuhkur, kaneel).

Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa rabarberitükid.

Vooderda muffinipann pabervormidega ning jaota taigen vormidesse, pannes vormid ääreni täis. 

Küpseta 225 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 15-18 minutit (küpsust kontrolli tikuga ja kui on tunne, et muffinid pole valmis, tasuks veidi kauem küpsetada).

Jahtunud muffinitele puista peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar