Lehed

laupäev, 27. august 2011

Kukeseenepirukas


Tegu on väga maitsva pirukaga. Ma arvan, et võin isegi öelda, et see on seni mu tehtud soolastest lahtistest pirukatest parim. Igatahes on see pirukas väärt taas küpsetamist. Põhja retsept Elise blogist.

Põhi:
130 g jahu (soovi korral asenda 1/3 kogusest täistera nisujahuga)
100 g võid
1 suurem porgand
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola

Täidis:
500 g kukeseeni
1 sibul
150 g kartulipüreed 
50 g riivjuustu
3 muna
1 dl piima
soola
125 g mozzarellat (võib ka ära jätta)

Koori ja riivi porgand. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa kuivainetele toasoe või tükkidena ning riivitud porgand ning töötle ühtlaseks taignaks. Tõsta saadud taignapall pooleks tunnikeseks külmkappi.

(Minul olid küll seened eelmisel päeval puhastatud ning pruunistatud, kuid retsepti järgi võiks seni, kuni taigen külmkapis on, tegeleda seentega:D)
Pese seened ja lase neil korralikult ära kuivada. Suuremad seened haki peenemaks, väiksed kukeseened võib terveks jätta. Koori ja haki sibul. Kuumuta pannil või ja õli. Tõsta seened ja hakitud sibul pannile ning kuumuta seni kuni seened enam vedelikku endast ei väljuta. Tõsta pann tulelt ning jäta segu jahtuma.


Vooderda 24-26 cm läbimõõduga pirukavorm küpsetuspaberiga või määri võiga. Suru taigen vormi põhjale ning äärtele ning küpseta 200 kraadi juures (ilma pöördõhuta) 10 minutit.


Klopi munad kausis lahti, lisa kartulipüree, riivjuust ning piim ja sega ühtlaseks. Lisa juurde jahtunud seened. Maitsesta soolaga. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Puista peale mozzarella tükid ning küpseta 200 kraadi juures (ilma pöördõhuta) veel 25-30 minutit.


Enne piruka lahti lõikamist lase tal veidi vormis jahtuda. (Mina ei pidanud kohe vastu ja põhi murenes veidi alguses, hiljem kui pirukas veidi seisnud oli, oli ka põhjaga kõik ok).
  
Maitseb eriti hästi värske salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar