Lehed

teisipäev, 16. august 2011

Plöso


Vaikselt hiilib ka minul ligi hoidistamise aeg. Mulle meeldivad igasugused tomatised möögenid liha kõrval. See siin on üks ääretult lihtne ja magusa mekiga "plöso". Retsepti leidsin siit.

Vaja läheb:
1 kg tomateid
500 g sibulat
500 g õunu
1,5 spl 30%  äädikat
2 spl õli
50 g suhkrut
soola
pipart
5 tera nelki

Koori ja tükelda õunad ja sibul. Eemalda tomatitelt koor (selleks tee noaga tomatitele kerge ristlõige ning aseta tomatid minutiks-paariks keevasse vette, nii tuleb koor kergelt maha) ning tükelda tomatid. Pane tomatid, õunad ning sibulad potti. Lisa maitseained (nelgiterad panin teesõela sisse, et hiljem oleks neid kergem välja võtta) ja äädikas. Kuumuta potis, kuni kõik koostisosad on pehmed. Võta nelgiterad välja ning püreesta kogu mass sauseguriga. Vala segu puhastesse purkidesse ning kaaneta. Hiljem tõsta jahedasse ja tarvita näiteks liha kõrvale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar