Lehed

laupäev, 3. märts 2012

Brokkoli püreesupp kana ja suitsujuustu lisandiga


Märts 2012 on Nami-nami kooskokkamise teemaks "Maitsvad soojad supid". Üle pika aja võtan ka mina osa kooskokkamisest.

Suppidest rääkides on minu vaieldamatud lemmikud erinevad püreesupid. Peamiselt teen ma erinevaid variante köögiviljadest, kuid ka nt seene püreesupp maitseb mulle väga. Tavaliste selgete suppidega on mu suhted nadid, eks ma saan ikka hakkama frikadelli või kana klimbisupiga, kuid "keerulisemad" supid nagu borš ja seljanka jäävad mu ema pärusmaaks:). Tavaliselt, kui ema suvel külas käib, siis on kohustuslikus korras meil turulkäik ja hiljem koos borši keetmine. Oi mulle meeldib see...

Täna aga üks kerge brokkoli püreesupp, millele lisab maitset kana ja suitsujuust.

Vaja läheb:
1,5 l vett
1-2 köögivilja või kana puljongi kuubikut
2-3 keskmist kartulit
2-3 keskmist porgandit
1 sibul
400 g brokkolit (kasutasin külmutatud brokkolit täna)
2 viilu saia (ilma äärteta)
100 g Merevaiku
soola

Lisandiks:
400 g kana kintsuliha (+õli +sool + broilerimaitseaine)
Lepasuitsu riivjuustu

Valmista köögiviljad ette: koori ja tükelda kartulid ja porgandid. Puhasta ja tükelda sibul.
Tee kana valmis: lõika kana kintsuliha ribadeks ning pruunista kiirelt õlisel pannil. Maitsesta soola ja soovi korral broilerimaitseainega.

Lase vesi potis keema, lisa puljongikuubik(ud). Viska potti tükeldatud kartulid, porgandid ja sibul. Keeda 15 minutit. Lisa brokkoli ja saiaviilud. Keeda, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Tõsta tulelt ja püreesta. Lisa supile Merevaik ja tõsta pott tagasi pliidile ja kuumuta läbi. Võid veel viimast korda supi läbi püreestada. Maitsesta vajadusel soolaga.

Vala supp kaussi, puista peale pruunistatud kanaribad ja riivitud suitsujuust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar