Lehed

laupäev, 3. märts 2012

Kaneeli-rosina saiakesed


Suussulavad imepehmed kaneeli-rosina saiakesed, mis ilma rosinateta oleks tegelikult täitsa tavalised kaneelisaiakesed. Kuid täna tuli tahtmine lisada neile ka rosinaid ja kaunistada pärlsuhkruga.

Vaja läheb (12-14 tk):
25 g pärmi
0,25 dl käesooja vett
50 g võid
1,5 dl piima
näpuotsatäis soola
40 g suhkrut
~330 g jahu


Täidis:
75-100 g võid
85 g suhkrut
0,5 spl kaneeli
suur peotäis rosinaid

pärlsuhkrut (kaunistamiseks)
muna (määrimiseks)

Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa pärmile jahtunud sulavõi. Vala juurde toasoe piim ja sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taigna. (Sõtkuda tasuks päris korralikult, et pärm elu sisse saaks). Kata taignakauss rätikuga ja lase soojas kohas umbes tund aega kerkida.

Vahepeal valmista täidis: sega omavahel sulavõi, suhkur ja kaneel.

Rulli taigen jahusel pinnal ristkülikukujuliseks ja määri täidisega. Puista peale rosinad. Keera rulli, alustades laiemast servast. Lõika rull 3-4 cm paksusteks kolmnurkadeks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase rätiku all 15 minutit kerkida. Pintselda pealt munaga, puista peale pärlsuhkrut.

Küpseta 200 kraadises ahjus (4 min ilma pöördõhuta + 6 min pöördõhuga) 10 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar