Lehed

pühapäev, 7. märts 2010

Lihtsad küpsised mõnusa päeva lõpetuseks

Täna oli selline ääretult mõnus päev. Hommik möödus lauamänge mängides (Inessa suurim rõõm). Siis käisime pere ja naabritega Jõulumäel kelgutamas - nii lahe oli (ausõna nagu väike laps), vähemalt selle hetkeni, mil me Nessaga tegime haledalt katset minu suure hirmu kiuste suurest mäest alla lasta. Loomulikult õnnestus mul sõita otse mingi hüpekani...no ja edasi läks libedalt - kelk külili, nägu lumine, mõned ümber enda telje pöörded ja selili:D Ilmselgelt ma selle mäe peale enam ei roni. Laugemad laskumised on pigem minu rida.
Aga igatahes jõuan ma selleni, et peale seda kodus kergest väsimusest lebos olles lugesin suurt küpsetamisraamatut ja leidsin sealt ülilihtsa küpsise retsepti, mille kohandasin vastavalt oludele omaseks. :D Inessa lõi ka kampa - nii tegemisel kui söömisel. Tegin küpsiste kõrvale "teed" (sidrun, ingver ja mesi), mis maitseb lihtsalt taevalikult ja on oma lihtsuses tervislik:P Inessale läks ka peale - nii me siis mõnulesime temaga, mõnus küpsis ja tee...mmmm...

Vaja läheb:
200g margariini
1dl suhkrut
2 muna
3dl jahu
1,5 dl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
1 sidruni koor
50g mandleid (purustatud)

Peale puistamiseks:
tuhksuhkrut

Vahustasin toasooja margariini suhkruga. Lisasin vahustamist jätkates ühe kaupa toasoojad munad. Segasin kuivained omavahel kokku ning sõelusin vähehaaval (ehk siis mitte kogu jahu korraga) segule. Seejärel purustasin  köögikombainis mandlid ja lisasin need taignale. Riivisin ka sidrunikoore ära ja lisasin ka selle taignale. Panin ahju 200 kraadi juurde (pöördõhuga). Rullisin taignast käte vahel mõnusad pallikesed ja vajutasin need lapikuks. Tõstsin need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetasin 200 kraadises ahjus u.7-9 minutit. Seejärel tõstsin nad restile jahtuma ja hiljem, kui nad olid täielikult jahtunud raputasin peale tuhksuhrkut. Serveerisin teega.

Tee jaoks:
~800 ml kuuma vett
pool sidrunit
1 cm jagu ingverit
2 spl mett

Viiluta sidrun ja ingver. Pane teekannu. Vala kuum vesi peale. Lase mõned minutid tõmmata. Seejärel lisa mesi ja sega. Lase veidi veel tõmmata. Ja ongi valmis. Super mõnus on!

2 kommentaari:

  1. mitu küpsist ühest portsust saab

    VastaKustuta
  2. hmm...see on hea küsimus:) nii palju, kui pildil neid on, nii palju neid tookord tuligi. ma pole neid vahepeal rohkem küpsetanud ja kahjuks ei mäleta arvu. nii palju, kui ma suudan siit kokku lugeda, võiks neid nii umbes 18-20 tulla sellest taigna kogusest.

    VastaKustuta