kolmapäev, 6. aprill 2011

Küpsisetort keedukreemiga


Olen seda torti ka varem mõnel korral teinud, ja mulle see väga maitses. Mulle lihtsalt meeldib keedukreem iseenesest. Ma võiks seda niisama sööma jäädagi. Aga eile oli põhjust jälle seda torti teha. Lennaril täna sünnipäev ja tal oli vaja midagi tööle kaasa võtta. Ja nii see tort jälle valmis saigi. Idee sain kunagi Ragne blogist.

Vaja läheb:
4 pk kandilisi küpsiseid (kasutasin seekord Selga karamellimaitselisi)
maasikamoosi (võib mõni muu moos ka olla)

Keedukreem:
1 l piima
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl jahu
4 muna
2 spl võid

Keedukreemi valmistamiseks segasin piima sisse suhkrud ning lasin piimal keema tõusta. Tõstsin jahtuma.
Kloppisin muna lahti ning vispeldasin hulka jahu. Tähtis on, et tükke ei jääks. Lisasin muna-jahu segu jahtunud piimale seda pidevalt samal ajal segades. Tõstsin pliidile ning kuumutasin seni, kuni pinnale tekkisid esimesed keemise mullid. Selleks ajaks on kreem juba paksemaks ka muutunud. Siis tõstsin poti tulelt. Kreem muutub jahtudes paksemaks. Viimasena segasin hulka või. Jätsin kreemi jahtuma.

Ladusin 3x5 küpsist alusele ning katsin 1/3 keedukreemiga. Seejärel panin kihi küpsiseid ning moosikihi peale. Siis jälle küpsised ja 1/3 keedukreemist, siis viimane kiht küpsiseid ja peale allesjäänud keedukreem. Peale pudistasin küpsisepuru.

Tõstsin külmkappi. Hea oleks kui kook saaks üleöö seista enne serveerimist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar