Lehed

pühapäev, 3. aprill 2011

Kohupiimakook - lihtne ja õhuline


Eile käisid meil külalised ja küpsetasin sellist mõnusat ja õhulist kooki. Õhuliseks teeb koogi munakollase ja -valge eraldi vahustamine. Küpsetamisel kasutasin 26cm läbimõõduga pirukavormi.
Carolyni palvel see retsept siia üles ka jõuab:). Võta heaks!
Kook maitseb hästi täiesti jahtunult kohvi kõrvale.

Vaja läheb:
100 g toasooja võid (võib ka margariini kasutada)
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
3 muna
1 dl suhkrut
400 g kohupiima
~75 g hapukoort
50 g võid
2 tl vanillisuhkrut
veidi riivitud sidrunikoort

kaneeli peale puistamiseks

Segasin toasooja või suhkruga, lisasin muna ja siis küpsetuspulbriga segatud jahu. Määrisin 26 cm läbimõõduga vormi võiga ning panin taigna vormi põhja ja äärtele. (Kui taigen kipub käte külge kleepuma, siis tasuks näppe kasta aeg-ajalt külma vette).

Täidise jaoks vahustasin eraldi munakollased suhkruga ja munavalged (tasub mikserdada hästi tugevaks). Segasin omavahel toasooja kohupiima, hapukoore, jahtunud sulavõi, vanillisuhkru ning riivitud sidrunikoore. Lisasin munakollassvahu ning viimasena õrnalt segades munavalged. Valasin täidise vormi ning küpsetasin 175 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 45 minutit.

Kui kook maha jahtus, puistasin peale veidi kaneeli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar