kolmapäev, 6. aprill 2011

Lihtne kohupiima-kirsistruudel


Laura ajas üks päev isu peale oma struudli postitusega. Täna siis tegin ise ka selle ära. Juba jõudsin maitsta ka. See on tõsti väga hea. Ja nagu ikka seda on väga lihtne teha.


Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttaigent
2 pk (400 g) teralist kohupiima
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 spl kartulitärklist
kompotikirsse
1 muna (määrimiseks)
tuhksuhkrut (peale raputamiseks)

Rullisin taigna küpsetuspaberi peal umbes ahjuplaadi suuruseks. Tõstsin taigna koos paberiga plaadile.
Täidise jaoks vispeldasin munad suhkrutega lahti. Lisasin kohupiima ning vispeldasin segu ühtlaseks. Viimasena sõelusin tärklise ning vispeldasin täidisesegu veel.

Laotasin (loe pigem valasin) täidise taigna keskele pikku pidi. Seejärel panin peale nõrutatud kompotikirsse. Määrisin taigna ääred lahtiklopitud munaga ja pakkisin struudli keskele kokku (tõstsin üksteise peale taignaääred). Keskel üritasin veidi taignaääri omavahel kokku suruda, et täidis ei valguks välja (mis ikkagi natuke juhtus, kuid päris lahtiseks ka ikkagi ei vajunud). Määrisin pealt munaga. Küpsetasin 200 kraadi juures (esimesed 5 minutit pöördõhuga ja 15-20 minutit ilma pöördõhuta) kokku umbes 20-25 minutit, kuni struudel pealt kuldpruuniks küpses. Jätsin struudli jahtuma ja puistasin peale tuhksuhkrut. Maitses hästi jahtunult.

2 kommentaari:

  1. See ikka kohe struudli moodi, ehk mul ka järgmine kord õnnestub :)

    VastaKustuta
  2. ma tegin veel teist korda seda eile ja juba oli veel parema välimusega:) nii, et usun, et ka sul õnnestub.

    VastaKustuta