Lehed

pühapäev, 24. juuli 2011

Pähkli-brokoli-porgandipirukas


Sain hiljuti külas maitsta seda head pirukat ja see oli lihtsalt nii hea, et pidin ikka järgi tegema. Põhjuse küpsetamiseks andis ema külaskäik (seda juhtub 2-3 korda aastas). Ka temale maitses see pirukas väga. Muud tegelased ei tundnud ega jaganud minu vaimustust:D. Retsept ise on pärit siit. Minu väikesed muudatused ka juures. Kasutasin küpsetamisel 24 cm läbimõõduga pirukavormi.

Põhi:
150 g jahu
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart
75 g võid
50 g hapukoort
25 g hakitud v purustatud Kreeka pähkleid
50 g riivjuustu
1 munakollane
2 spl külma vett

Täidis:
225-250 g brokkoliõisikuid
125 g porgandeid
1,5 dl kohvikoort
2 spl piima

Peale:
3 muna
75 g riivjuustu
veidi riivitud muskaatpähklit
1 tl soola
25 g purustatud Kreeka pähkleid

Sõelu kaussi jahu, lisa maitseained ja näpi sisse või. Purusta köögikombainis pähklid (või haki noaga) ja lisa taignale. Lisa juust, munakollane, hapukoor ja vesi. Töötle ühtlaseks taignaks ja suru võitatud vormi põhja ja äärtele ning tõsta külma. 

Eemalda brokolivarred ning viiluta porgandid õhukesteks ketasteks. Keeda köögivilju 1 minut, nõruta ning loputa külma veega ja kalla taignale. 

Sega omavahel kohvikoor, piim, munad, juust ja muskaatpähkel. Maitsesta soolaga. Kalla segu köögiviljadele, puista üle pähklitega. 

Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 40 minutit (30-35 minutit ilma pöördõhuta ja viimased minutid pöördõhuga).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar