Lehed

kolmapäev, 11. juuli 2012

Brita tort maasikatega


Besee, vahukoor, maasikad - ja nii lihtne ongi:). See tort on oma lihtsuses ülihea. Sain Brita torti maitsta esimest korda eelmisel suvel Hellise juures. Sel suvel jõudsin lõpuks ka ise selle valmis teha. Seekord siis naistekaks. Tort kadus laualt õige kähku. Järgmine kord tuleb vist suurem teha :D. Retsept Nami-Namist.

Põhi:

150 g pehmet võid
125 g suhkrut (1.5 dl)
3 munakollast
110 g nisujahu (2 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima

Kate:
3 munavalget
170 g suhkrut (2 dl)
1 tl vanillisuhkrut
25 g mandlilaaste

Vahele:
2 dl 35% rõõska koort
300 g kohupiimapastat
2 - 3 spl suhkrut

Kaunistamiseks:
maasikaid
tuhksuhkrut

Valmista põhi: vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa jahusegu piimaga vaheldumisi taignale ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen sinna peale. (Kui taigen jääb väga kleepuv, siis võib seda laiali siluda märja käega. Mina sain täitsa tavalise lusikaga hakkama).

Valmista kate: vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Määri ettevaatlikult ahjuplaadile eelmise taigna peale. Puista peale mandlilaastud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit (alguses ilma pöördõhuta, viimased u. 5 minutit pöördõhuga), kuni beseekiht on kergelt kuldne ning alumine kiht läbi küpsenud. Võta tordipõhi ahjust välja, lase jahtuda ja siis lõika kaheks ristkülikuks. 

Nipp! (Mina lõikasin ka küpsetuspaberi pooleks, siis on põhja kergem serveerimisalusele tõsta. Alumise põhja tõstsin suht nikerdades alusele ja see murenes ikka päris kõvasti. Kolasin kiirelt netis ja leidsin ühe nipi, kuidas saab põhja paberi küljest ära, ilma et see väga kannatada saab. Tuleb võtta põhi koos paberiga käte peale (kuni küünarnukini) ja tõsta serveerimisalusele kohale, siis hakata ühest otsast põhja alt õrnalt paberit nö maha rullima enda poole. Paberist vabanev põhi laotada alusele.Toimis väga hästi. Teine kiht ei läinudki katki). 

Aseta üks tordipõhi serveerimisalusele. Vahusta koor ja sega kohupiimapastaga. Kata tordipõhi vahustatud koore-kohupiima seguga ning laota peale viilutatud/tükeldatud maasikad. Kata teise tordipõhjaga.
Pane tort serveerimiseni külmkappi või jahedasse.
Vahetult enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut ning kaunista mõne maasikaga. 

1 kommentaar:

  1. These are great recipes, though I am a tad bit concerned as to what happened to the person running this blog.

    VastaKustuta