Lehed

kolmapäev, 11. juuli 2012

Pavlova maasikatega



Tegin elus esimest korda Pavlovat. Põhjust tordi tegemiseks andis Marii ja Christiani külakäik. Tort sai väga hea. Pealt krõbe ja seest vahukommiselt pehme ning kõige tipuks värsked maasikad. Retsept Nami-Namist.

Beseepõhi:
6 toasooja suurt munavalget
näpuotsatäis soola
300 g suhkrut
3 tl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
2 tl valget veiniäädikat
25 g mandlilaaste

Serveerimiseks:
2 dl 35% rõõska koort
300 g kohupiimapastat
2 spl suhkrut
400 g maasikaid

Kuumuta ahi 160ºC (ilma pöördõhuta). Joonista küpsetuspaberile 28 cm rõngas (mina tegin rõnga serveerimistaldriku abil), tõsta see ahjuplaadile. 

Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanillisuhkur ning sega ettevaatlikult läbi. 

Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis). Puista peale mandlilaastud.

Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC-ni. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Mina küpsetasin veidi kauem kui 1,5 tundi (lisasin lõpus ka pöördõhu).
Lülita ahi välja ja paota ahjuust ning lase Pavloval ahjus jahtuda. 

Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.
Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega kohupiimakreemiga ühtlaseks. Tõsta kohupiimakreem Pavlova keskele süvendisse. 

Lõika maasikad neljaks (olenevalt suurusest) ning kaunista tort. Serveeri kohe. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar