Lehed

laupäev, 30. aprill 2011

Kihiline õunakook

Tähistasime eile vaikselt ja tagasihoidlikult oma kuuendat pulma aastapäeva. Panime preilid tuttu ja veetsime kahekesi vaikse ja mõnusa õhtu, meenutades oma pulmapäeva ja kõike, mida tänaseks oleme jõudnud koos teha ja saavutada.

Mõned tunnid enne tegin valmis koogi, mis maitses tõesti väga hästi. Järjekordselt suured tänud retsepti eest Ragnele. Kook maitses väga hästi ka hommiku kohvi kõrvale. Kindlasti läheb see kook kordamisele teine kordki.

Põhi:
250 g jahu
2,5 tl küpsetuspulbrit
210 g suhkrut
2,5 tl vanillisuhkrut
4 spl kakaod
170 g sulatatud võid
3 muna
1,3 dl kanget leiget kohvi
5 õuna

Täidis:

100 g sulatatud võid
200g teralist kohupiima
225 g hapukoort
30 g vaniljekastmeplbrit Ekströms
50 g suhkrut

Serveerimiseks:
pähklikreemi Nutella vms

Immutamiseks:
veidi piima


Sega kuivained omavahel ning lisa segades juurde sulatatud või ja munad. Seejärel vala juurde kohvi.  Koori, puhasta ja tükelda õunad üsna pisikesteks tükkideks (et hiljem oleks põhja kergem pooleks teha) ning lisa taignale. 

Vooderda küpsetuspaberiga ümmarguse 24 cm läbimõõduga vormi põhi ning vala taigen vormi. Küpseta 175 kraadi juures ~65 minutit* (40 min ilma pöördõhuta ja 25 min pöördõhuga). Vahepeal kontrolli koogi küpsust tikuga. Põhi on valmis, kui tikk jääb kuivaks. Lase põhjal täielikult jahtuda.

*Originaalis oli küpsemisajaks märgitud 40 minutit, kuid minul oli selle aja peale põhi veel keskelt ikka väga vedel. Samas ei tasuks kuumust väga juurde lisada, kuna siis võib kook pealt praguneda ja siis ei ole lõpptulemus just kõige parem. Pigem pikendada küpsemisaega.

Täidise valmistamiseks sega kõik täidise-ained omavahel.

Lõika jahtunud koogipõhi pooleks. Selleks lõika noaga piirjoon ette ja niidi abil tee põhi pooleks.
Immuta üks põhi veidikese piimaga ning määri koogipõhja peale täidis. Kata teise koogipoolega. Määri pealt pähklikreemiga. Aseta kook paariks tunniks tahenema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar