Lehed

neljapäev, 28. aprill 2011

Kirsi-kohupiimakook


Eile sai meie Kriips 4-kuuseks. Tähistasime seda heade sõprade ja maitsev-maheda kirsikoogi seltsis. Aitäh osalistele! Kriips tundus olevat igatahes väga rahul.


Koogi retsept Ragne blogist Olen varem teinud sama retsepti ainetel pirnikooki. Ja nüüd võin kindlalt väita, et kirssidega ja maitsestamata jogurtiga on kook palju palju parem:).


Vaja läheb:
220g jahu  (4 dl)
näpuotsatäis soola
2 sl suhkrut
150 g külma võid  või margariini
2-3 sl vett

Täidis:
460 g kohupiimakreemi (kasutasin vanillimaitselist)
250 g maitsestamata jogurtit (kasutasin Pajumäe oma)
60 g suhkrut
65 g Eksttröms vaniljekastmepulbrit

Kaunistuseks: kompotikirsse


Põhja valmistamiseks segasin omavahel kuivained, näppisin hulka külma margariini. Seejärel lisasin vett ning sõtkusin ühtlaseks taignaks. Vooderdasin küpsetuspaberiga koogivormi (Ø24cm) põhja . Surusin taigna vormi põhja ja äärtele. Küpsetasin 200 kraadi juures (pöördõhuta) 25 minutit. Seejärel lasin põhjal täielikult jahtuda.

Segasin omavahel täidise ained ning asetasin jahtunud põhjale. Lasin seista järgmise päevani külmkapis ning vahetult enne serveerimist kaunistasin kirssidega.

1 kommentaar: