Lehed

pühapäev, 5. juuni 2011

Rabarberi krõbedik


Marii tõi reedel mulle hääästi palju rabarberit ja laupäeva hommikul tegin esimese asjana seda lihtsat ja ülimaitsvat rabarberi krõbedikku. Inspiratsiooni sain mitmest blogist, seega päris ühte kindlat, millele viidata polegi. Krõbedik on eriti maitsev soojana, kaaslaseks vanilje jäätis.

Vaja läheb:
700 g rabarberit
3 spl suhkrut

Puru:
120 g jahu (40 g võib asendada kaerahelvestega)
85 g suhkrut
1 tl kaneeli
1 apelsini riivitud koor
75 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Sega suhkur, kaneel, jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel. Lisa või ja töötle purutaoliseks massiks. Lisa riivitud apelsini koor ja sega läbi.

Koori ja tükelda rabarber, puista peale suhkur ja sega läbi. Vala rabarberitükid võitatud ahjuvormi (20x30cm). Pudista puru peale.

Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 35 minutit. (25 min ilma pöördõhuta ja 10 min pöördõhuga).

Maitseb eriti hästi veidi jahtunult ja vanilje jäätisega. Samuti võiks serveerida ka vaniljekastme või vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar