Lehed

kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Kõrvitsa püreesupp

Püreesupi hullustus jätkub. Seekord siis kõrvitsaga. Muide toores kõrvits on väga mõnus snäkk (dipikastmega). Tänud idee eest Ignele. Supp tuli selline magusa poolne. Arvan, et järgmine kord lisan supile ka pipart, äkki teeb maitse põnevamaks. Jäi nagu midagi puudu. Samas tomati-pesto pirukad olid nagu täpiks i peal. Sobisid supi juurde väga hästi. Igatahes retsept on järgmine:

Vaja läheb:
kõrvitsat (täpset kogust ei oska öelda)
2 porgandit
1 kartul
1 sibul
3 saia viilu
vett
puljongipulbrit
Merevaiku
100 ml kohvi koort
maitseaineid (punet, basiilikut vms)

Aja vesi keema, lisa puljongipulber. Lõika kõrvits, sibul ja kartul kuubikuteks. Riivi porgand. Pane hakitud komponendid keevasse puljongisse. Lõika saial ääred ära ja lisa supile. Keeda nii kaua, kuni juurviljad on pehmed. Lisa kohvi koor. Mikserda saumikseriga püreeks. Lisa Merevaik ja maitseained. Lase juustul sulada ja mikserda veel kord. Serveeri värske pirukaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar