Lehed

kolmapäev, 13. jaanuar 2010

Mahlane õunakook


Selle koogi lugu ulatub mõne aasta tagusesse aega. Olime naabrinaise Külliga siis lastega kodused. Retsepti saime kõrvalt maja naabrinaiselt, ning tuunisime seda veidike omale sobivamaks. Kook sai nii hea, et küpsetasime seda maitsvat, mahedat ja lihtsalt valmivat kooki väga tihti ja nautisime seda tee kõrvale:). Nüüd on see kook kindlasti igal õunahooajal vähemalt korra minu ahjust välja tulnud.

Vaja läheb:
150 g margariini/võid
85 g suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
150 g nisujahu
50 g kaerahelbeid

Täidis:
7 dl õunalõike
1/2 tl kaneeli (võib ka rohkem panna)
1 spl suhkrut

Kate:
300 g hapukoort
2 muna
2 tl vanillisuhkrut
4 spl suhkrut

Hõõru suhkur ja pehme margariin/või käsitsi omavahel. Lisa muna ja sega. Lisa omavahel kokkusegatud jahu, kaerahelbed ja küpsetuspulber. Sega ühtlaseks massiks. Pane taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (kasutan 24 cm läbimõõduga lahtikäivat vormi).
Koori ja lõika õunad tükkideks. Puista õuntele peale kaneeli ja suhkrut ning sega omavahel. Aseta õunaviilud taignale.
Sega hapukoor, muna, suhkur ning kalla õuntele. Küpseta 180-200 kraadi juures u. 40 minutit. (Olen küpsetanud 190 kraadi juures ilma pöörleva õhuta).
Kook maitseb paremini järgmisel päeval. Kuid ka soojana on ta väga hea:D

*Täiendatud 13.09.2011

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar