esmaspäev, 7. juuni 2010

Rabarberi kohupiimakook väikese maasika lisandiga

Endiselt rabarberikoogi lainetel. Leidsin retsepti blogist, kuhu ma polnud oma mäletamist mööda veel sattunud (toidutegu.wordpress.com). Sealsed pildid ja retseptide kirjeldused on väga ahvatlevad igatahes. Piilun sinna nüüd ikka aeg ajalt, et ammutada põnevaid ideid:). Koogist aga nii palju, et see on väga mõnusalt mahe ja mahlane. Lisasin ka maasikaid, mis annavad koogile palju juurde. Kook kadus laualt imeväel. Naabrinaine sattus ka vaimustusse ja uuris kust retsepti sain:P. Ju hakkab ka tegema. Igatahes on väärt tegemist.


Vaja läheb:
Taigen:
175 g võid
1 dl suhkrut
1 munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillisuhkrut
3 sl vett

Rabarberikate maasika lisandiga:
700 g rabarbereid
0,5 dl vett
0,5 dl suhkrut



+maasikad

Kohupiimatäidis:
400 g kohupiima
250 g hapukoort
3 muna
1 munavalge
1 sl vanillisuhkrut
2 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
0,5 dl rabarberimahla

Vahustasin või suhkruga, lisasin vahustamist jätkates munakollase. Segasin kuivained omavahel ja lisasin munavahule. Panin kolmandiku (võib ka veidi vähem) taignast kõrvale.  Ülejäänud taigna hulka segasin 3 sl vett ning katsin küpsetuspaberiga kaetud plaadi taignaga (sai täitsa rullida).
Võtsin sügavkülmast eelnevalt puhastatud ja tükeldatud rabarberi ning panin kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumutasin keemiseni. Seejärel jätsin rabarberi sõelale nõrguma (nõrgunud mahla hoidsin alles kohupiimatäidise jaoks). Katsin taigna nõrutatud rabarberiga. Siis lõikasin maasikad ühtlasteks viiludeks ning laotasin rabarberi vahele.
Kohupiimatäidise jaoks vahustasin munakollased suhkrutega. Segasin hulka kohupiima koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahustasin munavalged kõvaks vahuks ja segasin koos jahtunud rabarberimahlaga vahu hulka. Seejärel valasin täidise rabarberitele ja pudistasin ülejäänud taigna peale. Küpsetasin 175 kraadi juures (ilma pöördõhuta) 50-60 minutit. Lasin jahtuda, kuna nii maitseb kook paremini.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar