pühapäev, 7. november 2010

Ahjuliha köögiviljadega

Täna valmis järjekordselt Pereköögi kokaraamatust pärit vormiroog, mis maitseb väga hea (muutsin mõne komponendi kogust). Mõnus oli see, et kõik koostisosad läksid üheaegselt ahju ja said korraga valmis. Selline mõnus roog, mis vajab tegemist ainult ettevalmistuse näol. Ja tulemus on väga mõnus koorene ning pehme.

Vaja läheb:
500g sea kaelakarbonaadi (ise kasutasin abaliha)
1 kg kartuleid
4-5 porgandit
0,5 - 1 sibul
2 küüslauguküünt
2 dl vahukoort
veidi õli
veidi vett
soola
musta pipart

Alustasin sellest, et lõikusin liha tükkideks (mõnusad kuubikud tulid) ning asetasin need vormi (kasutasin kaanega vormi - võib kasutada ka küpsetuskotti, mille asetad tavalisse ahjuvormi, või siis katta lahtine vorm fooliumiga). Puistasin üle soola ja pipraga ning segasin läbi. Lisasin ka kooritud ja sektoriteks lõigatud porgandid ja kartulid. Seejärel lisasin sibula tükikesed ja purustatud küüslaugu. Maitsestasin veel soolaga ning valasin veidi õliga üle. Segasin kõik omavahel läbi. Valasin veel veidi vett ka ning panin 175 kraadisesse (pöördõhuga) ahju 1 tunniks ning 20 minutiks. Seejärel eemaldasin vormi kaane (kui kasutada küpsetuskotti, siis tuleks kott lahti lõigata ning valada selle sisu vormi, fooliumi puhul, tuleks see eemaldada) ning valasin vahukoorega üle ning tõstsin lahtiselt veel 10 minutiks ahju. Kui liha on väga rasvane, siis võib vahukoore ära ka jätta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar