Lehed

pühapäev, 20. veebruar 2011

Rabarberi muffinid krõbeda kaneelikattega


Viimased päevad on möödunud küpsetamise tähe all. Ilmselgelt on see märk sellest, et mul on palju vaba aega:D. Aleksandra teeb endiselt veel pikki lõunauinakuid (4-5tundi) ja mina üritan seda aega kuidagi siis sisustada. Täna sai proovitud rabarberi muffineid, mille originaal retsept asub siin. Originaalis on täidises kasutatud mustikad, kuid kuna ma olen viimasel ajal nii palju mustikaid oma küpsetistes kasutanud, siis võtsin sügavkülmast hoopis rabarberi karbi välja.

Maitseelamusest veidi hiljem, kuna muffinid alles jahtuvad:)

Nii, nüüd siis maitsest ka. Mõnusalt mahlased, rabarberist kergelt hapukad ja meeldivalt maguskrõmpsu kaneelised. :D Kindlasti lähevad ka teine kord kordamisele.


Vaja läheb:
200 g jahu
100 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2 muna
1 dl rapsiõli
1 dl piima

*150 g rabarberit või mustikaid

Kaneelikatte jaoks:
70 g suhkrut (pool kogusest võib asendada nt fariinsuhkruga)
30 g jahu
1 tl kaneeli
35 g võid
 
Vooderdasin muffinivormi pabervormidega. Segasin kuivained omavahel. Kloppisin munad lahti, lisasin õli ja piima. Segasin õrnalt kuivainetega. (Liigselt segades ei pidavat muffinid hästi kerkima). Lõpuks segasin ettevaatlikult taigna sisse rabarberi. Täitsin muffinivormid  peaaegu ääreni. Kokku tuli 12 muffinit.

Katte tegemiseks segasin omavahel suhkru, jahu ja kaneeli. Hakkisin hulka võitükid ja mudisin kõik sõrmede vahel peenikeseks puruks. Pudistasin katte muffinitele. Küpsetasin 200 kraadises ahjus (15 minutit ilma pöördõhuta ja 10 minutit pöördõhuga) 25 minutit.

2 kommentaari:

  1. nii isuäratavad, krõbedad ja pontsakad näevad nad välja sul:)Väga hästi õnnestunud!

    VastaKustuta
  2. maitsesid veel paremini:) veel kord tänud hea retsepti eest.

    VastaKustuta