pühapäev, 13. veebruar 2011

Lihtsad ja õhulised kartulipliinid


Mul jäi eelmisest päevast üle päris korralik kogus kartulipüreed ja tekkis mõte sellest midagi huvitavat teha. Leidsin siit põneva retsepti ja käiku ta läks väikeste omapoolsete muudatustega:). Tulemuseks väga mõnusad ja õhulised kartulipliinid, mis maitsesid väga hästi ka lihtsalt hapukoorega. Kindlasti sobiks peale ka nt kala-muna-majoneesi salat. Järgmine kord proovin ära.

Vaja läheb:
500 g kartulipüreed
6 spl jahu
4 muna
soola
õli praadimiseks

Jahtunud kartulipüreele lisasin munakollased, sõelusin hulka jahu ning segasin kokku. Vajadusel võiks siin lisada ka soola. Taigen peaks jääma suhteliselt paks, et teda saaks hiljem tordipritsist (minul kilekotist) pannile panna.
Seejärel vahustasin munavalged tugevaks vahuks ning segasin ettevaatlikult taigna hulka.
Tõstsin taigna tordipritsi puudumisel kilekotti ning lõikasin nurga maha.
Kuumutasin pannil õli ning pigistasin kotist väikesed pliinid pannile. Praadisin keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Maitsesid hästi külma hapukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar