Lehed

teisipäev, 3. november 2009

Keeks rosinatega



Otsisin keeksi retsepti. Leidsin nami-namist keeksi "ekstra" retsepti, kuid tuli tahtmine see veidi ära muuta. Lisasin rosinaid ja sidrunikoort.

Vaja läheb:
4 muna
125 g suhkrut (1,5 dl)
150g võid
120 g jahu (2 dl)
1 tl vanillisuhkrut
1 sidruni koor
peotäis rosinaid

Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks (u.10min). Sõelu juurde jahu ja vanillisuhkur ning sega ettevaatlikult kokku. Lisa jahtunud sulavõi. Viimasena lisa sidrunikoor ja rosinad.

Määri vorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Vala taigen vormi ning tõsta 180 kraadisesse ahju ning küpseta 40-50 minutit või kuni keeks on kuldne.Vahepeal kontrolli tikuga keeksi küpsust. Kui keeks kipub liiga pruunistuma, siis võid küpsetamise lõpu poole katta selle fooliumiga.

Nipp raamatust "Kelmikad keeksid": Jäta keeks 15 minutiks vormi jahtuma. Seejärel kummuta keeks restile, aseta vorm selle peale ja lase lõplikult jahtuda. Nii saad mõnusa mahlase keeksi.

Serveeri külma piimaga:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar