Lehed

pühapäev, 29. november 2009

Ülilihtne, ülikaneeline õunakook


Endiselt vanaema õunad ootavad, et neist miskit valmis saaks. Marii ka täiendas õuna varu. Seega, kolasin eile neti avarustes ja piilusin Ragne blogisse, kust leidsin ülilihtsa õunakoogi retsepti (tänud Ragnele). Hakkas kohe isutama igatahes.
06.12.2009
Tänaseks päevaks on see kook meie hetke lemmik. Olen seda juba vähemalt 4 korda teinud ja ikka veel ei saa isu täis:P Eile näiteks maiustasime naabrinaisega seda kooki hõõgveini kõrvale.

Koogipõhi:
125g margariini
1,25 dl suhkrut
2 muna
1,25 dl kartulitärklist
0,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut

Kate:
õunad
suhkur
kaneel

Sulata margariini veidi (kuid mitte täiesti vedelaks). Lisa suhkur ning vahusta. Lisa ükshaaval munad samal ajal jätkates vahustamist. Lisa segule omavahel kokku segatud kuivained. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga ning vala taigen vormi. Puhasta ja tükelda õunad ning puista koogipõhjale nii, et taigent ei oleks näha. Puista peale suhkrut ja kaneeli (kogus on maitse asi). Mina panin hästi palju kaneeli igatahes. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

Kook maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt koos piimaga. Ja mis kõige tähtsam, kook on mõnusalt mahlane.

2 kommentaari:

  1. Seda ahvatlevat, kohevat õunakoogi pilti vaadates tekkis endal ka selle küpsetise järgi isu. Ehk on mul rõdul veel mõned õunad alles:)

    VastaKustuta
  2. :) see oli tõesti väga maitsev...aitäh sulle veel kord retsepti eest...

    VastaKustuta