pühapäev, 29. november 2009

Mulgikapsad



Mõnusat esimest adventi kõigile:)
Tekitamaks jõulumeeleolu, tegin täna esimest korda mulgikapsaid, seni on vanaema meid varustanud mulgikapsaga. Hapukapsa sain vanaema juurest ja inspireeriva retsepti leidsin taas Ragne blogist (see pilt seal on juba nii isuäratav). Tulemus on väga mõnus igatahes, mitte küll päris sama nagu vanaemal, aga noh...esimese korra kohta olen rahul.

Vaja läheb:
1 kg hapukapsast
700g seakaelakarbonaadi
2dl odrakruupi
5 pipratera
soola
suhkrut

Pane kapsad, tükeldatud liha ning pipraterad suurde potti. Puista peale odrakruup (või tang) ning vala üle veega nii, et kogu asi oleks veega kaetud. Lisa veidi soola ning hauta umbes 2 tundi. Vahepeal ei pea segama. Lihtsalt peaks jälgima, et põhjs oleks vesi olemas. Kui kõik ained on pehmed, maitsesta soola ja suhkruga maitse järgi.
Serveerisin ahjukartuliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar